Články

divoké byliny

Vtáčinec, cesnaček, kozonoha či lipkavec. Viete, ako tieto divoké byliny použiť v kuchyni?

18. 03. 2024   napsal/a: Alena Teclová | rubrika: Potraviny V kuchyni

Divoké byliny nie sú žiadna burinu! Využívali ich už naši predkovia, a to ako v kuchyni, tak aj v liečiteľstve. Dnes sú poväčšinou oveľa výživnejšie ako bežne predávané druhy ovocia a zeleniny. Obsahujú vitamíny, minerály, ale aj niečo, kvôli čomu sa im pestované odrody nemôžu vyrovnať.

Rejuvelac

Rejuvelac

04. 03. 2024   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Rejuvelac je nápoj z prekvaseného naklíčeného obilia. Jeho chuť nie je nijako výrazná, ale môže byť vhodným štartérom na výrobu fermentovaného orechového syra alebo obilnej kaše.

Vegánske Vianoce bez lepku

11. 12. 2023   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Vegánstvo

Vianoce v rastlinnom poňatí a ešte bez lepku? Poradíme vám, ako tvárou tvár v tejto výzve obstáť. Dozviete sa, ako nahradiť múky, ako vyzrieť na správnu spojivosť aj hustotu. A chýbať nebudú ani recepty na pečivo alebo štedrovečerné menu.

tekvicova-polievka

Hrejivé polievky patrí k jeseni

06. 11. 2023   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: V kuchyni

Jeseň udrela v plnej sile a nás zas vracia do teplých domovov. A tomu neodmysliteľne patria aj teplé polievky. V našom špeciáli sa dozviete veľa tipov, ako na husté, vývarové aj smotanové polievky. A chýbať nebudú ani recepty.

výživový doplnok

Ako spoznať kvalitný výživový doplnok?

23. 10. 2023   napsal/a: Lenka Špaček | rubrika: Výživa

Je výhodnejšie získať vitamíny a minerály zo stravy alebo z doplnku. Podľa čoho si vyberáte výživový doplnok? Sú vhodnejšie liposomálne alebo organické varianty? Po prečítaní tohto článku budete pre ďalší výber výrazne poučenejší.