Polentové hranolky
Chrumkavé aj bez nadbytku oleja. Také sú hranolky z polenty. Ich príprava je trochu pracnejšia, než u zemiakových hranolčekov, ale verte mi, stojí to za to. Stačí uvariť 1,5 hrnčeka polentovej (kukuričnej) … více
Pátrate, ako pripraviť indické placky alebo domáce tortilly? Ako upiecť skvelé gratinované alebo (kyslé) rozmarínové zemiaky na grécky spôsob. Ako pripraviť batátové alebo polentové hranolky? Alebo nepečené ľanové krekry ako alternatívu k pečivu? Potom ste na správnej adrese.
Chrumkavé aj bez nadbytku oleja. Také sú hranolky z polenty. Ich príprava je trochu pracnejšia, než u zemiakových hranolčekov, ale verte mi, stojí to za to. Stačí uvariť 1,5 hrnčeka polentovej (kukuričnej) … více
Zemiaky oškrabeme a nakrájame na tenké plátky (cca 2 milimetre). Vložíme ich do misky na pečenie, štedro osolíme a okoreníme, dôkladne všetko premiešame, posypeme rozmarínom a zalejeme rastlinnou smotanou. Misku priklopíme vekom … více
Postup je veľmi jednoduchý. Najprv zmiešajte všetky sypké ingrediencie. Pridajte rozpustený kokosový olej, agávový sirup a vodu. Opäť premiešajte a zmes nechajte približne 2 hodiny v chladničke, aby sa chute prepojili a … více
Placky čapátí sa používajú v indickej kuchyni ako prílohové pečivo. Vyskúšajte ho k sabdží, dháľom alebo šalátom. Kľúčový je správny výber múky. V e-shopoch a indických špeciálkach môžete kúpiť na tento účel … více
Batátové hranolky sú skvelé len tak ako slané maškrtenie, ale výborné sú aj ako príloha k hummusu a rôznym dipom. Očistené a oškrabané batáty nakrájame ostrým nožom na tenké plátky az tých … více
Vezmite ľanové semienko a zalejte ho zhruba rovnakým množstvom vody (vhodné je pridávať vodu radšej po menších dávkach). Nechajte napučať, kým sa časť vody nevstrebe a z druhej časti sa vytvorí lepivý … více