Karfiol, cuketa, papriky, paradajky… Zapojte sezónnu aj trvanlivú zeleninu do vášho jedálnička. Pripravte si ľahké a vyživné jedlá z toho, čo máte práve v kuchyni. Či už sú to zeleninové karbonátky, leča, rizota, vývarové alebo krémové polievky.
Medvedí cesnak opláchnite a nechajte odkvapkať. Na menšom množstve oleja speňte na mesiačiky pokrájanú cibuľu, kým nezmäkne. Pridajte listy medvedieho cesnaku, podľa veľkosti prípadne prekrojené napoly. Nechajte ho podusiť niekoľko minút na … více
Možno to poznáte. Zasadíte paradajky, dlho čakáte, kým vyrastú a začnú zrieť a potom je ich zrazu toľko, že neviete, čo s nimi. Lečo je letná klasika, ľahké jedlo do sparných dní. … více
Najprv si pripravte všetku zeleninu. Karfiol rozdeľte na malé ružičky, mrkvu, petržlen a zemiak pokrájajte na menšie kúsky. Zeleninu potom premiestnite na plech, pridajte cícer, posypte zmesou korenia a zalejte olejom. Pečte … více
Hlboká panvica wok je skvelý vynález, že jo? Naozaj sa mi páči intenzívna práca stáleho rýchleho miešania s dvoma veľkými drevenými lyžičkami, v obrovskej panvici nad veľkým ohňom. Je to niečo veľmi … více
Karfiol je v tuzemsku populárny predovšetkým vyprážaný v trojobale. Jeho využitie je ale oveľa všestrannejšie – výborne sa hodí do zapečených jedál, rizôt alebo polievok. Drobné ružičky spojené cestíčkom zo strukovinovej múky … více
Paličky cesnaku zľahka očistíme a opláchneme. Odrežeme hornú časť (zhruba štvrtinu zhora), vložíme na alobal do pekáča. Pokvapkáme olivovým olejom, zľahka posolíme a okoreníme. Zabalíme do alobalu a vložíme do rúry, kde … více
V pivnici som objavil posledné minuloročné zásoby tekvicu z jesene. Recept na tekvicovú polieku už na Vegmánii mám, tak som tento urobil exotickejší vďaka pridaniu karí korenia a kokosového mlieka, ktoré skvele … více
Zeleninu a bylinky očistíme /na jeden kg čerstvej zeleniny pridávame cca 50 g. byliniek/, pokrájame na kúsky a vložíme do sušičky, po usušení rozmixujeme vo výkonnom mixéri na jemný prášok. Táto zmes … více
Začneme tým, že pripravíme samotný kveták. Dôkladne ho umyjeme a sparíme vriacou vodou. Pokiaľ máte radi, keď je mäkšia, nechajte ho pokojne v tejto vode pár minút odpočívať. Medzitým pripravíme zmes, v … více
Sušené huby zalejeme studenou vodou a necháme aspoň pol hodiny napučať. Olúpeme zemiaky a pokrájame ich na menšie kocky, mrkvu a petržlen očistíme. V hrnci necháme na oleji zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu. … více
Rúru predhrejeme na 220 °C. Tekvicu umyjeme, zbavíme mäkkého stredu so semienkami a nakrájame na kúsky. Kúsky tekvice premiešame s lyžicou oleja a dáme piecť cca na 30 minút domäkka. Medzitým v … více
Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme v malom množstve vody. Potom ho rozmixujeme (vody musí byť naozaj málo) a do vzniknutej kaše vmiešame všetky ďalšie ingrediencie. Množstvo strúhanky a múky môžeme upraviť, … více
Ajvar – tradičnú chorvátsku paprikovú pastu pripravíte tak, že baklažány najprv pokrájate na kolieska, osolíte a necháte vypotiť. Utrite ich obrúskom a spoločne s očistenými paprikami ich upečte v rúre do mäkka. … více
Pečený karfiol je niečo veľmi jednoduché, o čom rozhodne nepremýšľate, že by mohlo byť také božské. Chcete dôkaz namiesto sľubov? Ak máte doma karfiol, pustite sa do toho. Karfiol rozdeľte na menšie … více
Karfiol v mixéri rozmixujeme na drobné kúsočky a premiestnime do väčšej misy. Osvedčil sa mi ručný miskový mixér s nožmi tvaru S a rýchlem mixovaním iba nahrubo (cca 0,5 – 1 cm). … více
Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle začne zlátnuť, pristrúhame malý kúsok zázvoru a spoločne minútu zasmažíme. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a dve minúty ju orestujeme. Zalejeme vodou a uvaríme. … více
Zemiaky olúpte a nastrúhajte na jemno, pridajte prelisovaný cesnak, majorán a soľ. Na panvičke nalejte primerané množstvo oleja a zo zemiakového cesta v nej urobte jednu veľkú tenkú placku. Tú osmažte z … více
Spravujte súhlas so súbormi cookie
S cieľom zabezpečiť riadne fungovanie tejto webovej stránky ukladáme na vašom zariadení tzv. cookies. Je to bežná prax väčšiny webových stránek.
Funkčné
Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.