Pečené plnené paradajky

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Talianska kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Pečená plněná rajčata
Ingrediencie:

100 g sójový granulát
sójová omáčka
korenie podľa chuti

10 väčších paradajok
1 menší pór
1/2 hrnčeka kuskusu
italské korenie

vegánsky syr

Postup:

Tento recept je trochu “piplačka”, ale stojí to za to. Na platni necháme variť sójový granulát s výraznejším korením a sójovou omáčkou. Medzitým vyberieme väčšie pevné paradajky, odkrojíme hornú časť a vydlabeme ich opatrne lyžičkou. Na panvici orestujeme pór, pridáme vylisovaný granulát, dužinu z paradajok, pripravený kuskus (zaliaty horúcou vodou v pomere 1:1), talianske korenie, soľ, korenie a dobre premiešame. Paradajky naplníme zmesou, pokvapkáme olivovým olejom (prípadne hore nastrúhame nejaký vegánsky syr, napr. Violife) a pečieme v rúre pol hodiny na 200 °C.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
60 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.