Typ jedla: Prílohy

Pátrate, ako pripraviť indické placky alebo domáce tortilly? Ako upiecť skvelé gratinované alebo (kyslé) rozmarínové zemiaky na grécky spôsob. Ako pripraviť batátové alebo polentové hranolky? Alebo nepečené ľanové krekry ako alternatívu k pečivu? Potom ste na správnej adrese.

Placky z brokolice a kuskusu

Placky z brokolice a kuskusu

05. 01. 2023   napsal/a: Kristýna Petričková | druh jedla: Prílohy

Pol hrnčeka kuskusu dáme do misky a zalejeme jedným hrnčekom horúcej vody. Pridáme štipku soli, premiešame a zakryjeme tanierikom. Dáme bokom. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a povaríme pár minút v slanej … více

bramborové šišky

Zemiakové šišky

01. 11. 2022   napsal/a: Alena Teclová | druh jedla: Prílohy

Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť. Medzitým pripravte pšeno. Pokojne môžete pridať viac vody, aby z nich vznikla hustá kaša. Zemiaky potom olúpte a najemno postrúhajte. Pridajte uvarené pšeno, 2 polievkové … více

Polentové hranolky

Polentové hranolky

18. 02. 2022   napsal/a: Michaela Pavlíková | druh jedla: Prílohy

Chrumkavé aj bez nadbytku oleja. Také sú hranolky z polenty. Ich príprava je trochu pracnejšia, než u zemiakových hranolčekov, ale verte mi, stojí to za to. Stačí uvariť 1,5 hrnčeka polentovej (kukuričnej) … více

Domáca tortilla

Domáca tortilla

25. 11. 2021   napsal/a: redakce | druh jedla: Prílohy

Kupované tortilly sú samé éčko a nie vždy vegán košer, tak prečo si doma nevyrobiť čerstvé za pár korún? Ingrediencie máte určite doma. Do väčšej misky nasypeme múku, osolíme. Pridáme olej a … více

Gratinované brambory

Gratinované zemiaky

19. 06. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jedla: Prílohy

Zemiaky oškrabeme a nakrájame na tenké plátky (cca 2 milimetre). Vložíme ich do misky na pečenie, štedro osolíme a okoreníme, dôkladne všetko premiešame, posypeme rozmarínom a zalejeme rastlinnou smotanou. Misku priklopíme vekom … více

Semienkový chlieb

Semienkový chlieb

31. 05. 2021   napsal/a: Alena Teclová | druh jedla: Prílohy

Postup je veľmi jednoduchý. Najprv zmiešajte všetky sypké ingrediencie. Pridajte rozpustený kokosový olej, agávový sirup a vodu. Opäť premiešajte a zmes nechajte približne 2 hodiny v chladničke, aby sa chute prepojili a … více

Indické placky čapátí

Indické placky čapátí

22. 05. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jedla: Prílohy

Placky čapátí sa používajú v indickej kuchyni ako prílohové pečivo. Vyskúšajte ho k sabdží, dháľom alebo šalátom. Kľúčový je správny výber múky. V e-shopoch a indických špeciálkach môžete kúpiť na tento účel … více

Batátové hranolky

Batátové hranolky

26. 04. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jedla: Prílohy

Batátové hranolky sú skvelé len tak ako slané maškrtenie, ale výborné sú aj ako príloha k hummusu a rôznym dipom. Očistené a oškrabané batáty nakrájame ostrým nožom na tenké plátky az tých … více

lanove-krekry

Ľanové krekry

09. 04. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jedla: Prílohy

Vezmite ľanové semienko a zalejte ho zhruba rovnakým množstvom vody (vhodné je pridávať vodu radšej po menších dávkach). Nechajte napučať, kým sa časť vody nevstrebe a z druhej časti sa vytvorí lepivý … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?