Gratinované zemiaky

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Druh jedla: Prílohy
Gratinované brambory
Ingrediencie:

600g škrobnatejších zemiakov (varný typ A alebo AB)
250 ml rastlinnej smotany
rozmarín (lepšie čerstvý, ale môže byť aj sušený)
morská soľ, drvená rasca, čerstvo mleté korenie

Postup:

Zemiaky oškrabeme a nakrájame na tenké plátky (cca 2 milimetre). Vložíme ich do misky na pečenie, štedro osolíme a okoreníme, dôkladne všetko premiešame, posypeme rozmarínom a zalejeme rastlinnou smotanou. Misku priklopíme vekom alebo alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri 150 ° C polhodinu. Potom odstránime veko či alobal a necháme piecť ďalšiu polhodinu. Gratinované zemiaky podávame ako prílohu k pečenému seitanu či tempehu, ale svojou výdatnosťou zasýtia aj ako hlavné jedlo.

remoska-banner.png

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
70 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.