Kapusto-zemiakové sabdží

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Indická kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Kapusto-zemiakové sabdží
Ingrediencie:

1/2 hlávky väčšej alebo 1 hlávka menšej bielej hlávkovej kapusty
5 až 7 stredne veľkých zemiakov
2 paradajky
2 cm zázvoru
2 – 3 strúčiky cesnaku
1 lyžička rímskej rasce
po 1/2 lyžičke kurkumy, mlieteho koriandra, garam masala
chilli paprička alebo chilli prášok podľa chuti

Postup:

Na rozpálenom oleji speníme rímsku rascu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a vyprážame, kým cibuľa nezezlátne. Pridáme jeden nastrúhaný zázvor a cesnak, na chvíľu orestujeme. Pridáme nakrájané paradajky a pokiaľ stojíme o pálivejšiu verziu a tiež dve menšie chili papričky. Po zhruba dvoch minútach, restujeme asi 2 minúty. Pridáme kurkumu, garam masala a mletý koriander. Restujeme asi 2 minúty alebo kým paradajky nezmäknú. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a kapustu, osolíme a dusíme do zmäknutia. Podlejeme pol hrnčekom vody a za občasného miešania dusíme pod pokrievkou do zmäknutia.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
40 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.