Zemiakovo-tekvicové sabdží s jogurtovou omáčkou

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Indická kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Zemiakovo-tekvicové sabdží
Ingrediencie:

1 kg zemiakov
celá menšia alebo pol stredne veľké tekvica hokkaidó
200 ml rastlinného jogurtu
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2cm kúsok zázvoru
korenie: rímska rasca, sypké indické korenie (garam masala, kari…)
50g arašidy na porciu

Postup:

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kocky (cca o hrane 2cm), osolíme, okmínujeme a varíme, kým nezačnú mäknúť (ale musia zostať pevné). Na kvalitnom oleji vyprážame nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista, rímsku rascu pridáme hneď súbežne s cibuľou. Až začne zlátnuť, pridáme tekvicu hokkaidó pokrájanú na malé kúsky (približne rovnakej veľkosti ako zemiaky), osolíme a reštujem za pravidelného miešania niekoľko minút, kým hokkaidó nezačne mäknúť.

Pristrúhame očistený zázvor, cesnak, zamiešame a na záver zaprášime indickým korením (garam masala, karí…). Podlejeme horúcou vodou, dusíme zhruba 5 minút, pridáme zemiaky. Všetko zalejeme kelímkom rastlinného jogurtu a miešame, kým nebudú zemiaky a hokkaidó mäkké.

Na vedľajšej panvici orestujeme na lyžici oleja arašidy a strážime, aby sa nepripálili. Sabdží môžeme ísť samostatne, posypané orestovanými arašidmi a s čerstvou zeleninou alebo s prílohovou ryžou (basmati, jazmínová).

Počet porcií:
3-4 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.