Karfiol so zemiakmi po indicku

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Indická kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Karfiol so zemiakmi po indicku
Ingrediencie:

šesť väčších zemiakov
menší karfiol
malý kúsok zázvoru
garam masala
olej

Postup:

Jednoduché minimalické jedlo, ktorého príprava nezaberie príliš veľa času. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kocky, karfiol umyjeme a rozoberieme na drobné ružičky, časti hlúbov pokrájame na menšie kúsky. Uvaríme v spoločnom hrnci v osolenej vode do mäkka a vodu scedíme.

V hlbokej panvici speníme na troche oleja polievkovú lyžicu korenia garam masala (môžeme použiť aj karí), malý kúsok najemnú nastrúhaného zázvoru, premiešame spoločne so zemiakmi a karfiolom a chvíľu necháme restovať. Zjemniť môžeme trochou citrónovej šťavy. Krémovejšiu konzistenciu získate pridaním dvoch až troch lyžíc rastlinného jogurtu.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.