Karbonátky z červenej repy a cíceru

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
karbonatky-z-cervene-repy-a-ciceru
Ingrediencie:

0,5kg čerstvej červenej repy
125g cíceru
125g ovsených vločiek
1 hrnček cícerovej múky
1ks cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ, korenie, lahôdkové droždie
olej
trošku octu a práškového cukru na ochutenie kapustového šalátu
0,5kg zemiakov
1 hrnček sójového mlieka
pol hlávky bielej kapusty

Postup:
  1. Deň vopred si namočíme cícer. Druhý deň ju iba prepláchneme, nevaríme ju. Rozmixujeme.
  2. Čerstvú repu olúpeme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme nakrájanú cibuľu najemno, prelisovaný cesnak, ovsené vločky, trošku oleja a rozmixovaný cícer. Ochutíme soľou, čiernym korením a lahôdkovým droždím. Pridáme cícerovú múku. Všetko spoločne prehnite a necháme aspoň pol hodiny odpočinúť.
  3. Medzitým dáme variť do osolenej vody olúpané a pokrájané zemiaky. Akonáhle sú mäkké, zlejeme vodu a vyšľaháme spoločne s ohriatym sójovým mliekom do hladkej kaše.
  4. Bielu kapustu zbavíme horných listov a odkrojíme hlúb. Nastrúhame ho (ja mám radšej najemno), osolíme a pretlačíme. Pridáme trošku oleja, cukru a octu. Premiešame.
  5. Z odležaného repového cesta rukami tvarujeme placky, ktoré vkladáme do rozpáleného oleja (keď si ruky predtým namočíme, ide to lepšie). Vyprážame z oboch strán. Ak chceme zdravší variant fašírok – placky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 25 minút na 160 stupňov.
Počet porcií:
4 porcie
Doba prípravy:
90 minút
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.