Tekvicovo-cícerové pyré s ryžou

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Tekvicovo-cícerové pyré s ryžou
Ingrediencie:

dva hrnčeky nakrájané tekvica
dva hrnčeky uvarené cícermi
olej
korenie (garam masala, karí, popr. trocha chilli)
kokosové mlieko (voliteľné)

Postup:

Na oleji orestujeme na kocky pokrájanú tekvicu (hokaido môžeme aj so šupkou, tvrdšie tekvice radšej zľahka olúpeme) a necháme zľahka zmäknúť. Pridáme korenie (soľ, garam masala alebo karí), necháme ich prevoňať a podlejeme pol hrnčekom horúcej vody.

Pridáme vopred uvarený cícer. Spoločne dusíme, kým tekvica nie je mäkká. Ak máme po ruke, môže pridať na zjemnenie pár lyžíc kokosového mlieka. Nakoniec všetko rozmixujeme ponorným mixérom na hrubšiu kašu, ktorá by však mala zostať hustejšia. Podávame s ryžou.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.