Ingrediencie:
dva hrnčeky nakrájané tekvica
dva hrnčeky uvarené cícermi
olej
korenie (garam masala, karí, popr. trocha chilli)
kokosové mlieko (voliteľné)
Postup:
Na oleji orestujeme na kocky pokrájanú tekvicu (hokaido môžeme aj so šupkou, tvrdšie tekvice radšej zľahka olúpeme) a necháme zľahka zmäknúť. Pridáme korenie (soľ, garam masala alebo karí), necháme ich prevoňať a podlejeme pol hrnčekom horúcej vody.
Pridáme vopred uvarený cícer. Spoločne dusíme, kým tekvica nie je mäkká. Ak máme po ruke, môže pridať na zjemnenie pár lyžíc kokosového mlieka. Nakoniec všetko rozmixujeme ponorným mixérom na hrubšiu kašu, ktorá by však mala zostať hustejšia. Podávame s ryžou.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
30 minút