Cícerové karí s tekvicou hokaido

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Indická kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Cizrnove kari
Ingrediencie:

1,5 hrnčeka uvareného cícera (alebo obsah 1 plechovky)
1/4 stredná tekvica hokkaido
2 strúčiky cesnaku
1-2 cm zázvoru
1 lyžička kari korenia
plechovka kokosového mlieka
kokosový olej
limetka
1 hrnček jazmínovej ryže

Postup:

Cícer cez noc namočte. Ráno vymeňte vodu, zľahka osoľte a uvarte do mäkka. Pretože to trvá 80 – 90 minút, odporúčam si uvariť väčšie množstvo, časť nechať v chladničke (napríklad na hummus) a časť zamraziť. Ak sa ponáhľate, môžete využiť cícer z plechovky.

Tekvicu hokaido pokrájajte na malé kocky, podobné veľkosti, ako je cícer. Na panvici rozohrejte lyžicu kokosového oleja a na strednom plameni zľahka posolenú tekvicu 5 minút opečte, aby čiastočne zmäkla. Pridajte cesnak nasekaný na menšie kúsky a nastrúhaný zázvor, minútu restujte a všetko zaprášite lyžičkou karí korenia. Doplňte odkvapkaným cícerom a zalejte kokosovým mliekom.

Za občasného miešania nechajte 10 minút zhustnúť omáčku, tekvica medzitým úplne zmäkne. Pokvapkajte pár kvapkami limetkovej šťavy a tesne pred koncom pridajte nasekanú vňať koriandra. Vhodnou prílohou je lepivejší druh ryže, ako je napr. jazmínová.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
25 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.