1,5 hrnčeka uvareného cícera (alebo obsah 1 plechovky)
1/4 stredná tekvica hokkaido
2 strúčiky cesnaku
1-2 cm zázvoru
1 lyžička kari korenia
plechovka kokosového mlieka
kokosový olej
limetka
1 hrnček jazmínovej ryže
Cícer cez noc namočte. Ráno vymeňte vodu, zľahka osoľte a uvarte do mäkka. Pretože to trvá 80 – 90 minút, odporúčam si uvariť väčšie množstvo, časť nechať v chladničke (napríklad na hummus) a časť zamraziť. Ak sa ponáhľate, môžete využiť cícer z plechovky.
Tekvicu hokaido pokrájajte na malé kocky, podobné veľkosti, ako je cícer. Na panvici rozohrejte lyžicu kokosového oleja a na strednom plameni zľahka posolenú tekvicu 5 minút opečte, aby čiastočne zmäkla. Pridajte cesnak nasekaný na menšie kúsky a nastrúhaný zázvor, minútu restujte a všetko zaprášite lyžičkou karí korenia. Doplňte odkvapkaným cícerom a zalejte kokosovým mliekom.
Za občasného miešania nechajte 10 minút zhustnúť omáčku, tekvica medzitým úplne zmäkne. Pokvapkajte pár kvapkami limetkovej šťavy a tesne pred koncom pridajte nasekanú vňať koriandra. Vhodnou prílohou je lepivejší druh ryže, ako je napr. jazmínová.