Pohánkové rizoto so šampiňónmi a tempehom

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a tempehom
Ingrediencie:

1 veľká cibuľa
kocka údeného tempehu
hrnček suchej pohánky
10 hlavičiek menších šampiňónov (príp. iné huby, napr. hlivu)
olej na vyprážanie
korenie, majorán

Postup:

Pohánka je v kombinácii s hubami naozaj výborná. Vyskúšať môžete rôzne varianty – lesné huby, hlivu alebo shitake.

Potrebovať budeme pohánkové krúpy. Lámanka sa pre rizoto príliš nehodí, pretože by vytvorila kašovitú štruktúru. Krúpy zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 (pohánka/voda), osolíme a krátko povaríme. Odstavíme a necháme dôjsť. Pohánka by mala byť skôr al dente, ešte ju budeme spoločne upravovať s hubami.

Cibuľu pokrájame na drobno a na dvoch lyžiciach oleja osmažíme do zlatista. Pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a orestujeme. Akonáhle začnú púšťať vodu, pridáme na kocky nakrájaný tempeh.

Chvíľu spoločne opekáme, pridáme pohánku, podlejeme a za občasného miešania počkáme, kým nenasaje všetok vývar a chute sa spoja. Dochutíme majoránom, rozotreným alebo jemne nastrúhaným cesnakom a korením. Podávame s kyslou uhorkou alebo zeleninovým šalátom.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.