Batátové hranolky

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Prílohy
Batátové hranolky
Ingrediencie:

2-4 batáty podľa veľkosti
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli

Postup:

Batátové hranolky sú skvelé len tak ako slané maškrtenie, ale výborné sú aj ako príloha k hummusu a rôznym dipom.

Očistené a oškrabané batáty nakrájame ostrým nožom na tenké plátky az tých potom vytvoríme hranolky. Na dosiahnutie chrumkavých a prepečených hranoliek je lepšie vytvoriť skôr tenšie kúsky.

Vzniknuté hranolky presunieme na plech vyložený papierom na pečenie, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Následne hranolky po plechu rovnomerne rozprestrieme a pečieme pri 200 ° C cca 30 minút.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
45 minút
Tagy:
Batáty
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.