Ingrediencie:
0,5 l sójového mlieka (prípadne iné rastlinné, hustejšia konzistencia)
0,25 l rastlinnej smotany
1 vrecko vanilkového cukru
5 dkg cukru
5g agaru (pol balíčka práškového)
Postup:
Na známy taliansky dezert vo vegánskej verzii budeme potrebovať rastlinné mlieko, rastlinnú smotanu, vanilkový a třninový cukor a agar-agar (rastlinná alternatíva k želatine). Všetky ingrediencie zmiešame v hrnci, necháme priviesť do varu a na miernom plameni varíme cca 5 minút, až začne zmes vďaka agaru hustnúť. Pannu cottu potom buď nalejeme do vychladených misiek (z ktorých ju po vychladení vyklopíme) alebo rovno do dezertových pohárov. Dozdobíme ju jahodami a lístkom čerstvej mäty.
foto: Rita E / Pixabay
Počet porcií:
4 porcieDoba prípravy:
15 minút