Panna cotta

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Dezerty
Panna cotta
Ingrediencie:

0,5 l sójového mlieka (prípadne iné rastlinné, hustejšia konzistencia)
0,25 l rastlinnej smotany
1 vrecko vanilkového cukru
5 dkg cukru
5g agaru (pol balíčka práškového)

Postup:

Na známy taliansky dezert vo vegánskej verzii budeme potrebovať rastlinné mlieko, rastlinnú smotanu, vanilkový a třninový cukor a agar-agar (rastlinná alternatíva k želatine). Všetky ingrediencie zmiešame v hrnci, necháme priviesť do varu a na miernom plameni varíme cca 5 minút, až začne zmes vďaka agaru hustnúť. Pannu cottu potom buď nalejeme do vychladených misiek (z ktorých ju po vychladení vyklopíme) alebo rovno do dezertových pohárov. Dozdobíme ju jahodami a lístkom čerstvej mäty.

foto: Rita E / Pixabay
Počet porcií:
4 porcie
Doba prípravy:
15 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.