Ovocný trojposchodový koláč

Recept pridal/a: Kosmetika hrou
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Dezerty
Ovocný trojposchodový koláč
Ingrediencie:

Cesto:
200 g ryžovej múky
150 g tapiokového škrobu alebo múky
10 lyžíc hnedého cukru
lyžička jedlej sódy
5 lyžíc kakaa alebo karobu (ja dala karob)
2 hrnčeky vlažnej vody (malé)
2 hrnčeky oleja

Poleva1:
vanilkový puding
ryžové mlieko
cukor
ovocie

Poleva2:
agar
cukor

Postup:

Ingrediencie na cesto zmiešame, nalejeme do vymasteného pekáča a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút. Keď korpus vychladne, tak uvaríme puding podľa návodu, ktorý môžeme zahustiť trochou agaru. Nalejeme puding na koláč a nahádžeme ovocie, ktoré máme (marhule, ríbezle, maliny, čerešne).

Počkáme až puding schladne. Pripravíme si agar podľa návodu a opatrne polejeme pudingovú vrstvu. Koláč nie je úplne jednoduchý na prípravu, ale je úplne vynikajúci! Ide o poupravený recept od Kuchárky zo Svätojánu.

Počet porcií:
4 - 6 porcií
Doba prípravy:
60 minút
Tagy:
Agar
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.