na 1 palacinku 2 zrelé banány
100 g mrazených bobúľ (čučoriedky, maliny, jahody)
Banánová palacinka podľa zásad živej stravy je jednoduchá, budete ale na ňu potrebovať kvalitnú sušičku s rovnými plátmi. Zrelé banány olúpeme a rozmixujeme do hladka. Na jednu palacinku sú potrebné dva väčšie alebo tri menšie banány. Môžete ich prípadne nastaviť aj jablkami. Na plát sušičky rozprestrieme nepriľnavú podložku (väčšinou ich dostanete priamo k sušičke) a rozmixované banány na ne stierkou rovnomerne rozmastíme do tenkej vrsty. V sušičke ich sušíme (do max. 42 ° C) okolo 10 hodín. Potom idú ľahko zlúpnuť a prekvapia vás svojou pružnosťou.
Palacinky chutia oveľa lepšie, než na prvý pohľad vyzerajú. Môžete ich naplniť krémom (namočené a rozmixované kešu orechy s niečím sladkým), pokvapkať niektorým z rastlinných sirupov či inak ochutiť. Ja som k nim pripravil zmrzlinu z dvoch mrazených banánov a pol hrnčeka mrazeného lesného ovocia. Potrebovať budete opäť silnejší mixér, ktorý zvládne rozsekať zamrznuté ovocie. Po mixovaní zmrzlinu ihneď servírujeme, pretože sa rýchlo rozteká.