Nepečená malinová torta

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Dezerty
Nepečená malinová torta
Ingrediencie:

400 g mandle
150 g datle
300 g malín alebo jahôd
5 vykôstkovaných datlí
100 g kokosového oleja

Postup:

Najprv vytvoríme pevný korpus: mandle (poprípade sa hodia kešu alebo vlašské orechy) namočíme na niekoľko hodín do vody. Tú potom sceníme a orechy spoločne s vykôstkovanými ďatľami rozmixujeme na hutnú hmotu. “Cesto” potom vtlačíme do formy na tortu, ktorú zaplníme zhruba z polovice a poriadne pokrčíme. Po vychladení až prekvapivo dobre stuhne.

Na krém si najskôr rozpustíme kokosový olej. Lepšie dlhšiu dobu pri nižšej teplote, aby sa len roztopil a príliš nezahrial. V mixéri potom rozmixujeme datle (slúži ako sladidlo) a maliny a potom pridáme rozpustený kokosový olej a ešte krátko spoločne rozmixujeme. Stierkou krém premiestnime na korpus a opatrne rozotrieme. Necháme niekoľko hodín stuhnúť v chladničke. Potom tortu ešte môžeme dozdobiť čerstvým ovocím.

Počet porcií:
4 - 6 porcií
Tagy:
Datle Mandle
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.