Domáca tortilla

Recept pridal/a: redakce
Kuchyňa: Mexická kuchyňa
Druh jedla: Prílohy
Domáca tortilla
Ingrediencie:

2 hrnčeky hladkej múky 
pol hrnčeka vlažnej vody 
3 polievkové lyžice oleja 
1 čajová lyžička soli

Postup:

Kupované tortilly sú samé éčko a nie vždy vegán košer, tak prečo si doma nevyrobiť čerstvé za pár korún? Ingrediencie máte určite doma.

Do väčšej misky nasypeme múku, osolíme. Pridáme olej a pricestujeme vodu. Vypracovávame cesto tak dlho, aby prestalo lepiť. Potom ho rozdelíme na zhruba 10 malých bochníkov, ktoré jeden po druhom vyvalíme na pomúčenú dosku na čo najtenšiu placku. Pečieme krátko na suchej rozpálenej panvici z oboch strán.

Ako ich potom využiť? Zabaliť do nich môžeme rôzne mexické strukovinové zmesi, gyros z tempehu, opečené údené tofu so zeleninovým šalátom a jogurtovou omáčkou, servíruje sa v nich napríklad aj falafel.

Tortilly sú šikovné aj na cesty alebo výlet. Ak máte väčšiu podlhovasté plastovú škatuľu, tak ušetríte aj zbytočný jednorazový obal. Stačí sa vziať do ruky a zjesť, pokojne aj za chôdze.

Počet porcií:
10 porcií
Tagy:
Tortilla
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.