Tempehový gyros

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Grécka kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Tempehový gyros
Ingrediencie:

balíček natural tempehu (200g)
1 väčšia cibuľa
menšia cuketa alebo polovica stredne veľké
gyrosové korenie
citrónová šťava

Postup:

Cibuľu olúpeme a pokrájame nahrubo. Na panvici rozpálime olej a na strednom ohni smažíme cibuľu, kým nezmäkne. Pridáme na drobnejšie kocky pokrájaný tempeh a restujeme ho pár minút, kým nezačne tvoriť kôrka. Cuketu pokrájame na kocky, pridáme na panvicu a zľahka posolíme, aby pustila trochu šťavy a zľahka natiahla slanú chuť. Restujeme, kým cuketa čiastočne nezmäkne. Zalejeme lyžicou sójovej omáčky, ktorá najviac vsiakne do tempehu. Nakoniec pridáme gyrosové korenie (bylinky bez glutamátu) a pokvapkáme cca pol lyžičkou citrónovej šťavy.

Podávame s čerstvým pečivom, zabalený v pita chlebe či tortille alebo s varenými zemiakmi. Ja som ako oblohu využil zeleninu a niekoľko druhov klíčkov (mungo, nelúpaná červená šošovica, slnečnica).

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
15 minút
Tagy:
Cuketa Tempeh
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.