balíček natural tempehu (200g)
1 väčšia cibuľa
menšia cuketa alebo polovica stredne veľké
gyrosové korenie
citrónová šťava
Cibuľu olúpeme a pokrájame nahrubo. Na panvici rozpálime olej a na strednom ohni smažíme cibuľu, kým nezmäkne. Pridáme na drobnejšie kocky pokrájaný tempeh a restujeme ho pár minút, kým nezačne tvoriť kôrka. Cuketu pokrájame na kocky, pridáme na panvicu a zľahka posolíme, aby pustila trochu šťavy a zľahka natiahla slanú chuť. Restujeme, kým cuketa čiastočne nezmäkne. Zalejeme lyžicou sójovej omáčky, ktorá najviac vsiakne do tempehu. Nakoniec pridáme gyrosové korenie (bylinky bez glutamátu) a pokvapkáme cca pol lyžičkou citrónovej šťavy.
Podávame s čerstvým pečivom, zabalený v pita chlebe či tortille alebo s varenými zemiakmi. Ja som ako oblohu využil zeleninu a niekoľko druhov klíčkov (mungo, nelúpaná červená šošovica, slnečnica).