Zeleninový wok s citrónovou príchuťou

Recept pridal/a: Michaela Pavlíková
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Zeleninový wok s citrónovou príchuťou
Ingrediencie:

čínska kapusta
cibuľa
2 mrkvy
1/2 reďkovky daikon
1/3 hlávky brokolice
1 fenikel
1 menšia cuketa
3 šampiňóny

Postup:

Hlboká panvica wok je skvelý vynález, že jo? Naozaj sa mi páči intenzívna práca stáleho rýchleho miešania s dvoma veľkými drevenými lyžičkami, v obrovskej panvici nad veľkým ohňom. Je to niečo veľmi primitívne – ako by človek bol v kontakte s podstatou pôvodného ohňa.

Tentokrát som zwokovala: listy divokej čakanky, čínsku kapustu, cibuľu, mrkvu, daikon, červenú reďkovku, brokolicu, fenikel, cuketu a šampiňóny. Začala som s cibuľou a hubami, potom tvrdšou zeleninou a na konci to mäkšiu a listnatú zeleninu.

Čo robí toto jedlo tak zvláštne? Moja citrónová omáčka – polievková lyžica shoyu, polievková lyžica mirinu, polovicu lyžičky citrónovej šťavy, polovicu čajovej lyžičky práškového zázvoru, jednu čajovú lyžička ryžového sladu a jedna čajová lyžička strúhanej citrónovej kôry. Aby som pridala bielkoviny, namarinovala som tempeh a upiekla ho do chrumkava v rúre.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.