čínska kapusta
cibuľa
2 mrkvy
1/2 reďkovky daikon
1/3 hlávky brokolice
1 fenikel
1 menšia cuketa
3 šampiňóny
Hlboká panvica wok je skvelý vynález, že jo? Naozaj sa mi páči intenzívna práca stáleho rýchleho miešania s dvoma veľkými drevenými lyžičkami, v obrovskej panvici nad veľkým ohňom. Je to niečo veľmi primitívne – ako by človek bol v kontakte s podstatou pôvodného ohňa.
Tentokrát som zwokovala: listy divokej čakanky, čínsku kapustu, cibuľu, mrkvu, daikon, červenú reďkovku, brokolicu, fenikel, cuketu a šampiňóny. Začala som s cibuľou a hubami, potom tvrdšou zeleninou a na konci to mäkšiu a listnatú zeleninu.
Čo robí toto jedlo tak zvláštne? Moja citrónová omáčka – polievková lyžica shoyu, polievková lyžica mirinu, polovicu lyžičky citrónovej šťavy, polovicu čajovej lyžičky práškového zázvoru, jednu čajovú lyžička ryžového sladu a jedna čajová lyžička strúhanej citrónovej kôry. Aby som pridala bielkoviny, namarinovala som tempeh a upiekla ho do chrumkava v rúre.