Plnené tortilly

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Mexická kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Plnené tortilly
Ingrediencie:

100 g rastlinnej bielkoviny (seitan, tempeh, údené či marinované tofu)
100 g červenej fazule
100 g kukurice
3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku alebo kečupu
olej
cibuľa
mexické korenie
tortilly na zabalenie

Postup:

Na panvici na oleji opražíme cibuľu dozlatista, pridáme rastlinné “mäso”, korenie a krátko orestujeme. Pridáme fazuľu (z plechovky alebo vopred uvarené), kukuricu (mrazenú alebo sterilizovanú) a nakoniec pretlak. Tortilly nahrejeme, aby boli ohybnejšie, navrstvíme do jednej polovice menšie množstvo zmesi, zabalíme a uprostred prekrojíme.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
20 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.