Bulgur s údeným tempehom a hlivou

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Bulgur s uzeným tempehem a hlívou
Ingrediencie:

údený tempeh
bulgur (100g)
väčšia cibuľa
hliva ustricová (300g), ale aj iné huby, napr. shitake
olej na vyprážanie
hubové korenie (usušené a pomleté huby)
korenie

Postup:

Bulgur zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 (bulgur/voda), krátko povaríme, odstavíme a zabalíme do utierky a necháme ho vstrebať všetku vodu.

V hlbokej panvici alebo v hrnci necháme restovať na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájaný tempeh a prúžky nakrájanú hlivu. Chvíľu spoločne orestujeme, potom pridáme čajovú lyžičku hubového korenia a štipku korenia, podlejeme trochou horúcej vody, prichutíme trochou sójovej omáčky a spoločne krátko podusíme.

Nakoniec pridáme bulgur a za občasného miešania počkáme, kým nenasaje všetok vývar.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.