Rizoto s cuketou a hlivou

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Hubové rizoto
Ingrediencie:

300g guľatozrnnej ryže
1 väčšia cibuľa
400g hlivy ustricovej
pol menšie cukety
hubové korenie (usušené a pomleté huby), korenie
olej na vyprážanie

Postup:

Guľatozrnú ryžu prepláchneme a dáme variť s jeden a pol násobkom vody a väčšou štipkou soli. Varíme pod pokrievkou do polotvrda.

V hlbokej panvici alebo v hrnci necháme restovať na drobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle zozlatne, pridáme na malé kocky pokrájanú cuketu a krátko ju spoločne orestujeme. Potom pridáme malú lyžičku hubového korenia, mletej rasce a štipku korenia a pridáme na rezančeky pokrájanú hlivu. Chvíľu zmes podusíme, kým hliva nepustí šťavu, podlejeme cca 1 dl horúcej vody, prichutíme soľou alebo sypkým zeleninovým bujónom.

Pridáme ryžu a za občasného miešania necháme spojiť huby s ryžou, kým sa nevstrebe zvyšok vývaru.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.