Špaldoto s tempehom

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Česká kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Špaldoto s tempehom
Ingrediencie:

hrnček špaldových krúp
balíček údeného tempehu
menšia cuketa
cibuľa
olej

Postup:

Špaldové krúpy zalejeme dvojnásobným množstvom vody a so štipkou soli uvaríme do polomäkka (cca 30 minút). Na oleji necháme zosklovatieť nadrobnú nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájaný tempeh a cuketu a krátko orestujeme. Pridáme krúpy, prisolíme, podlejeme trochou vody a necháme zvoľna vydusiť a prepojiť chute dohromady.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.