Zeleninové bulgurito s robi

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Zeleninové bulgurito s robi
Ingrediencie:

hrnček bulguru
200g robi
brokolica (ružičky alebo olúpaná pokrájaná stonka)
2 väčšie paradajky
50g hrášku
50g kukurice

Postup:
  1. Na tento recept využijeme robi rezančeky, pokiaľ máme plátky, pokrájame ich na menšie kocky a necháme namarinovať (v sójovej omáčke, minimálne hodinu, ideálne cez noc).
  2. Bulgur zalejeme dvojnásobným množstvom vody, krátko povaríme a necháme pomaly pod pokrievkou dôjsť.
  3. Medzitým na panvici na troche oleja orestujeme namarinované robi, brokolicu, pridáme hrášok a kukuricu a osolíme.
  4. Na panvicu prisypeme bulgur aj so zvyškom vody a necháme na miernom plameni vydusiť.
  5. Pred konca pridáme ešte nakrájané paradajky a okoreníme bazalkou alebo oreganom.
Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
25 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.