Zemiakové placky plnené tempehom

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Zemiakové placky plnené tempehom
Ingrediencie:

1kg surových zemiaky
1 balíček tempehu (marinovaný alebo údený)
1 väčšia cuketa
korenie: cesnak, majorán, soľ, bazalka, korenie

Postup:

Zemiaky olúpte a nastrúhajte na jemno, pridajte prelisovaný cesnak, majorán a soľ. Na panvičke nalejte primerané množstvo oleja a zo zemiakového cesta v nej urobte jednu veľkú tenkú placku. Tú osmažte z oboch strán. Osmažené placky dávajte na papierový obrúsok, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Cuketu pokrájajte na polkolieska, poduste spoločne s rúrou oleja a osoľte, pridajte bazalku a korenie. Až je cuketa skoro hotová, tak pridajte nakrájaný (alebo rozdrobený) tempeh a chvíľu prehrejte. Na polovicu každej zemiakovej placky dajte časť tempehovej zmesi a placku prehnite.

Počet porcií:
2-3 porcie
Doba prípravy:
45 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.