1 menší karfiol
soľ
2 hrnčeky strúhanky
2 hrnčeky polohrubej múky
2 lyžice Vajahitu alebo sójovej múky
1/2 hrnčeka oleja
pažítka
petržlenová vňať
mletá rasca
majorán
trochu curry pasty
Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme v malom množstve vody. Potom ho rozmixujeme (vody musí byť naozaj málo) a do vzniknutej kaše vmiešame všetky ďalšie ingrediencie. Množstvo strúhanky a múky môžeme upraviť, záleží na tom, aký sme mali veľký karfiol. Vznikne nám redšie cesto, ktoré by nemalo byť príliš hutné, ale mali by z neho ísť formovať silnejšie placky, ktoré skladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na povrchu placiek vytvoríme nožom mriežku, aby sa pekne prepiekli. Pečieme na 180 °C, kým nie sú pekne do zlatista. Na výrobu placiek môžeme použiť aj inú zeleninu, napr. kaleráb alebo kel.