Typ jedla: Ostatné

Recepty, čo nevyšli nikam inam. Chuťovky slané aj sladké.

Cibuľová marmeláda

Cibuľová marmeláda

04. 05. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Červenú cibuľu olúpeme a pokájame na tenké polmesiačiky. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme naň cibuľu. Osvedčilo sa mi ju pridať najskôr polovicu, nechať ju ľahko zmäknúť a potom pridať druhú časť. … více

Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

29. 04. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Medvedí cesnak v posledných rokoch hojne spropagovali médiá a bohužiaľ v niektorých lokalitách prebieha doslova drancovanie. Pri jeho zbere sa prosím chovajte ohľaduplne k prírode. Z každej rastliny odtrhnite len niekoľko listov … více

Topinky s raw rajčatovým tatarákem a sezamezánem

Hrianky s paradajkovým tatarákom

25. 02. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Hrianky síce nepatria medzi zdravé potraviny, ale občas zostane doma zvyšok starého chleba a človeka chytí večer maškrtná. Raw tataráčik a sezamezán však nutričné ​​hodnoty vylepší priaznivejším smerom. Tataráčik Najlepšie v nožovom … více

Vegánska kešu mozzarella

19. 02. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Kešu namočíme cez noc do vody, pred použitím ich zlejeme. Psýlium ideálne ešte preženieme mixérom na čo najjemnejší prášok, aby sme získali čo najhladšiu konzistenciu. Osvedčilo sa mi pridať potom rovnú vodu … více

Hubová tlačenka

Hubová tlačenka

13. 01. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

1) Ak máte huby sušené, namočte do pollitra vody (aspoň na 2 hodiny) spoločne malou lyžičkou sójovej omáčky. Akonáhle nadobudnú, pokrájajte ich na tenké rezančeky. Vo výluhu rozmiešajte agar a pridajte späť … více

Pečený cícer

Pečený cícer

10. 01. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Cícer je dosť náročný na čas prípravy – namáčanie zaberie 12 hodín a varenie ďalšiu hodinu a pol. Na toto maškrtenie tak skôr využijete nevyužitý zvyšok cíceru z iného varenia alebo si … více

Mandľové maslo

Mandľové maslo

25. 06. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Mandľové maslo je skvelou surovinou do domácich čokoládových nátierok, rôznych sladkých receptov aj na spestrenie ovocných šalátov. Využijete ho ale aj na slano. Ale povedzme si to na rovinu, je celkom drahé. … více

Vegánska "slanina" z kokosových chipsov

Vegánska “slanina” z kokosových chipsov

09. 06. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Túžite po chrumkavej vegánskej “slanine”, ktorú môžete ozvláštniť krémové polievky alebo šaláty? Skúsiť to môžete z osmažených či opečených tenkých plátkov tempehu či tofu, ale dnes vám poradím verziu s kokosovými chipsy. … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?