Pečená tekvica hokkaido s dipom z tofu

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Ostatné
Pečená dýně hokkaido s dipem z tofu
Ingrediencie:

dýně hokkaido
cuketa
celer
koření: česnek, adžika, pepř, sůl
olivový olej

dip
tofu
rýžové mléko
dijónská hořčice
česnek
sůl, pepř, sušená pažitka

Postup:

Zelerové hranolky upečieme s lyžicou olivového oleja, soľou, korením, kurkumou, mletou paprikou. Zhruba v polovici pečenia pridáme hokkaido a cuketu s kvapkou olivového oleja, cesnakom, adžikou – tie sa pečú kratšiu dobu. Medzitým si pripravíme dip rozmixovaním polovice tofu, niekoľkých lyžič ryžového mlieka, jednej lyžice dijónskej horčice a podľa chuti pridáme cesnak, soľ, korenie, sušenú pažítku.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
45 minút
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.