Domáci zeleninový bujón podľa vlastnej chute

Recept pridal/a: redakce
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Ostatné
Domáci zeleninový bujón podľa vlastnej chute
Ingrediencie:

mrkva
petržlen – koreň
zeler
cibuľa
bobkový list – vavrín
ligurček
petržlen – vňať

Postup:

Zeleninu a bylinky očistíme /na jeden kg čerstvej zeleniny pridávame cca 50 g. byliniek/, pokrájame na kúsky a vložíme do sušičky, po usušení rozmixujeme vo výkonnom mixéri na jemný prášok. Táto zmes sa hodí do polievok, omáčok, na ochutenie pokrmov. Pokiaľ chceme zvýrazniť bujónom taliansku kuchyňu, je možné doladiť zmes pri sušení bazalkou, šalviou, saturejkou. Francúzske jedlá potom zase rozmarínom. Jednoducho podľa chuti.

Bujón je vždy po ruke, pripravený na použitie, pokiaľ nemáte práve pripravený klasický zeleninový vývar. Je bez akýchkoľvek pridaných látok, konzervantov a soli. Len čistá zelenina. Vydrží v uzavretom pohári niekoľko mesiacov.

Počet porcií:
20 - 40 porcií
Doba prípravy:
120 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.