Ingrediencie:
2 hrnčeky uvarených pšeno
3 lžíce rýžovej múky
lžičku psylia (alternatívne pomleté ľanové semienko)
1/2 hrnčeka vody
korenie, talianske bylinky, sól
Postup:
Zostali vám doma uvarené pšeno a neviete, čo s nimi? Skúste tieto chutné placky. Do asi dvoch hrnčekov varených pšenov som primiešala 3 lyžice ryžovej múky, lyžičku psylia (ktoré slúžia ako spojivo) a polhrnčekom vody.
“Cesto” som ochutila soľou, čiernym korením, talianskymi bylinkami (vyrobenými z oregana, bazalky, rozmarínu, tymianu a cesnaku) a čerstvou petržlenovou vňaťou. Pristrúhala som ešte 3 mrkvy a potom som rukami tvorila guličky, ktoré som potom rozplacatila. Smažila som na ryžovom oleji dozlatista.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
40 minút