Pšenové placky

Recept pridal/a: Michaela Pavlíková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Jáhlové placky
Ingrediencie:

2 hrnčeky uvarených pšeno
3 lžíce rýžovej múky
lžičku psylia (alternatívne pomleté ľanové semienko)
1/2 hrnčeka vody
korenie, talianske bylinky, sól

Postup:

Zostali vám doma uvarené pšeno a neviete, čo s nimi? Skúste tieto chutné placky. Do asi dvoch hrnčekov varených pšenov som primiešala 3 lyžice ryžovej múky, lyžičku psylia (ktoré slúžia ako spojivo) a polhrnčekom vody.

“Cesto” som ochutila soľou, čiernym korením, talianskymi bylinkami (vyrobenými z oregana, bazalky, rozmarínu, tymianu a cesnaku) a čerstvou petržlenovou vňaťou. Pristrúhala som ešte 3 mrkvy a potom som rukami tvorila guličky, ktoré som potom rozplacatila. Smažila som na ryžovom oleji dozlatista.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
40 minút
Tagy:
Mrkva Pšeno
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.