Rezance soba s karí tekvicovou omáčkou a tempehom

Recept pridal/a: Michaela Pavlíková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Rezance soba s karí tekvicovou omáčkou a tempehom
Ingrediencie:

balíček rezancov soba
pol menšia tekvica hokkaidó
1 cibuľa
zelené fazuľky
tempeh (pre skúsených aj natural, pre začiatočníkov radšej údený / vyprážaný)

Postup:

Poznáte rezance soba? Jedná sa o pohánkové “špagety”, populárne sú hlavne v Japonsku. Veľká škoda, že sú tak drahé. Uvarte ich podľa návodu na obale.

Na omáčku budete potrebovať veľkú cibuľu a tekvicu hokkaidó – pre dve osoby zhruba polovicu menšej tekvice. Orestujte v menšom hrnci cibuľku do sklovata a pridajte tekvicu pokrájanú na kocky. Chvíľku restujte spoločne, zasypte lyžičkou karí korenia, niekoľkokrát premiešajte a zalejte vodou tak, aby boli kocky takmer zakryté a na miernom plameni varte, kým nezmäkne. Potom omáčku rozmixujte do krémovej jemnosti.

Na panvici orestujte hrsť na malé kúsky pokrájanej zelenej fazuľky, rozdrobte na to tempeh a dochuťte sójovou omáčkou. Na tanier najskôr pridajte rezance, na ne omáčku a nakoniec fazuľku s tempehom. Dobrú chuť.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
25 minút
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.