Soba rezance s tempehom a kyslou kapustou

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Soba rezance s tempehom a kyslou kapustou
Ingrediencie:

1 balenie rezancov soba (300 g)
balíček údeného alebo vyprážaného tempehu
200 g kyslej kapusty
soľ, korenie, lahôdkové droždie

2 lyžice rastlinného oleja
2 väčšie cibule
1 lyžička trstinového cukru
1 lyžička ume octu (môžeme použiť aj ryžový alebo jablkový a podľa chuti pridať trochu soli)

Postup:

Rezance soba sa chuťou približujú haluškám či chlpatým knedliam. Prečo ich teda nevyužiť v skvelej kombinácii s tempehovou “slaninkou”, kyslou kapustou a lahôdkovým droždím?

Cibuľu pokrájame na polmesiačiky a necháme pozvoľna smažiť na oleji. Občas ju premiešame a zameriame sa na prípravu rezancov. V hrnci necháme uvariť vodu, osolíme ju a uvaríme v nej rezance soba podľa návodu. Stačí ich prevariť 3 minúty a po chvíli odstátí scediť. Medzitým pokrájame tempeh na menšie kocky.

Cibuľa už bude pravdepodobne zlátnuť. Pridáme lyžičku trstinového cukru, chvíľu spoločne opražíme a pridáme lyžičku ume octu. Ten sa postará o skvelú slano-kyslú chuť cibuľky. Počkáme niekoľko ďalších minút, kým sa tekutina neodparí. Cibuľku zatiaľ premiestnime na tanier a prebytočný olej necháme odkvapkať na panvicu.

Na nej za občasného miešania ohrejeme tempeh. Ak ho chcete chrumkavejší, pridajte ešte lyžicu oleja a pár minút navyše. Potom zamiešame na panvicu scedené rezance. Nakoniec pridáme kyslú kapustu a len veľmi rýchlo ho necháme ľahko prehriať, aby nestratilo cenný vitamín C.

Na tanieri rezance posypeme čerstvo mletým čiernym korením, lahôdkovým droždím a dozdobíme skaramelizovanou cibuľkou. Dobrú chuť.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
15 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.