Quinoa rizoto s lesnými hubami

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Quinoa rizoto s lesními houbami
Ingrediencie:

1 hrnček suché quinoi
väčšia cibuľa
lesné huby (300-500g, teda cca 1 hlboký tanier), alternatívne hliva
údený tempeh (voliteľne)
olej na vyprážanie
korenie

Postup:

Quinou zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 (quinoa/voda), varíme cca 10 minút potom odstavíme (mala by zostať ľahko nedovarená).

V hlbokej panvici alebo v hrnci osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, akonáhle zozlatne, pridáme (voliteľne) na kocky nakrájaný tempeh a orestujeme. Pridáme cca polovicu húb, pokrájaných na menšie kúsky. Chvíľu spoločne orestujeme, až huby zmenšia svoj objem, podlejeme trochou horúcej vody, pridáme zvyšok húb a za občasného miešania a podlievania (aby sme pokryli dno) dusíme 10 – 15 minút.

Po poslednom podliatí prichutíme trochou sójovej omáčky a korením, pridáme quinú a za občasného miešania počkáme, kým nevstrebe všetok vývar, aby sa spojili chute. Podávame podobne ako rizito (napr. posypať nastrúhaným vegánskym syrom či sezamezánom) so zeleninovou oblohou.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
25 minút
Tagy:
Huby Quinoa
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.