Hríbové rezne v hraške

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Hřibové řízky v hrašce
Ingrediencie:

hríby (najlepšie väčšie klobúky tzv. pravákov)
hraška
soľ, korenie
olej na vyprážanie
zemiaky

Postup:

Klobúky väčších pravákov očistíme a nakrájame na zhruba centimeter hrubé plátky. Z hrašky si pripravíme redské cestíčko (podľa návodu a množstva húb som na tri 10cm praváky použil cca 100g hrašky a 150ml vody) a osmažíme na vyššej vrstve oleja dozlatista z oboch strán (asi 3 minúty z každej strany). V obrúsku ich osušíme od prebytočného oleja. Najlepšou prílohou sú varenie zemiakov so sojanézou a čerstvou zeleninou.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
25 minút
Tagy:
Huby
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.