Hubový guláš

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Hubový guláš
Ingrediencie:

2 veľké cibule
500g lesných húb (alternatívne hliva)
3 strúčiky cesnaku
200g paradajkového pretlaku
korenie: sladká + pálivá paprika, rasca, bobkový list, nové korenie
soľ alebo sypký zeleninový bujón
lahôdkové droždie

Postup:

Cibuľu pokrájame pozdĺžne na mesiačiky. Na oleji ju osmažíme až za zlatista. Zaprášime lyžičkou sladkej a lyžičkou štipľavej papriky a pol lyžičkou rasce. Pridáme nasekaný cesnak a vzápätí huby pokrájané na menšie kúsky. Podlejeme 100 ml vody a na miernejšom plameni a za občasného miešania necháme dusiť. Ochutíme lyžičkou soli alebo lyžicou sypkého zeleninového bujónu a pridáme 2-3 bobkové listy.

Až huby zmäknú, pridáme paradajkový pretlak a 2 lyžice lahôdkového droždia a dusíme za občasného miešania ďalších 10 minút. Na konci dochutíme soľou, prípadne sójovou omáčkou. Podávame s pokrájanými plátkami čerstvej cibule, so žemľovou knedľou alebo chlebom.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
Tagy:
Guláš Huby
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.