Zapečené cestoviny s hubami, špenátom a tempehom

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Zapečené těstoviny s houbami, špenátem a tempehem
Ingrediencie:

1 balenie cestovín (kolienka, vrtuľky)
1/2 balíčka vegánskeho syra vhodného na zapekanie

1 balenie mrazeného špenátu (500g)
väčšia cibuľa
1 balíček údeného tempehu
1 menšia miska dusených húb

1 lyžica strukovinovej múky
3 strúčiky cesnaku
štipka korenia
2 lyžice lahôdkového droždia

Postup:

Neviete, kam s prebytkom lesných húb? Vyskúšajte tento recept, ktorý zaberie o niečo viac času a čistého riadu, ale zase nedá toľko práce.

Pokiaľ máme čestvý špenát a huby, najskôr ich podlejeme trochou vody a každé zvlášť udusíme na panvici alebo v nepriľnavom hrnci, kým nestratí väčšiu časť objemu. Ja som využil už podusené huby a mrazený špenát, keď som nechal roztopiť. Špenát dochutíme soľou, čiernym korením, rozotreným alebo najemno nastrúhaným cesnakom a lahôdkovým droždím. Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme al dente. Po scedení do horúcich cestovín nastrúhame polovicu vegánskeho syra a pridáme lyžicu strukovinovej múky (ja som použil cícerovú), ktorá poslúži ako vhodné spojivo.

Zapečené cestoviny s hubami, špenátom a tempehom

Medzitým si na panvici na dvoch lyžiciach repkového oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle začne skĺbať, pridáme na drobné kocky pokrájaný údený tempeh a opekáme spoločne, kým cibuľa nezačne zlátnuť. Pridáme ochutený špenát a huby a premiešame všetko dohromady. Túto zmes potom zamiešame do cestovín, premiestnime do remosky alebo zapekacej misky a pečieme na 180 ° C zhruba 25 minút, kým sa na povrchu nevytvorí chrumkavá krusta.

Pred podávaním necháme cca 10 minút vychladnúť odklopené, aby sa vyparila prebytočná para. Zapečené cestoviny potom budú súdržnejšie. Podávame bohato obložené zeleninou.

remoska-banner.png

Počet porcií:
3-4
Doba prípravy:
1 hodina
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.