1 kocka tempehu
menšia cuketa
hrnček kuskusu
sušené paradajky
olej
soj
Na panvici zľahka orestujeme na kocky nakrájaný tempeh (lepšie použiť vyprážaný alebo údený) a cuketu, osolíme, zasypeme hrnčekom kuskusu (vhodnejší je celozrnný) a zalejeme dvoma hrnčekmi horúcej vody. Premiešame a zhruba počas piatich minút sa voda vsiakne do kuskusu, podľa toho, či chceme vodnatejšie alebo suchšie jedlo buď stiahneme z ohňa alebo naopak miešame a necháme prebytočnú vodu vypariť. Počas varenia kuskusu sa do neho hodí pridať sušené paradajky – najmä ak vám niekde zostali tuhé suchšie kúsky, ktorým už nepomôže ani ten najlepší olej. Vo vode ale krásne zmäknú a dajú celému jedlu peknú farbu aj ľahko kyslastú chuť.