Tekvicové pšenoto

Recept pridal/a: ilovetofu
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Tekvicové pšenoto
Ingrediencie:

1 menšia tekvica hokkaido
1 červená cibuľa
1 jarná cibuľka
2 hrnčeky ihiel
soľ
korenie
korenie (oregano)
olej

Postup:

Rúru predhrejeme na 220 °C. Tekvicu umyjeme, zbavíme mäkkého stredu so semienkami a nakrájame na kúsky. Kúsky tekvice premiešame s lyžicou oleja a dáme piecť cca na 30 minút domäkka.

Medzitým v hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a jarnú cibuľku. Pridáme pšeno, zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme, okoreníme a varíme 12-15 minút. (Po uvarení z ihiel môžeme prebytočnú vodu zliať.)

Polovicu upečenej tekvice rozmixujeme na pyré, premiešame s uvarenými pšenicami a dochutíme (solí, korením, oreganom či iným korením podľa chuti). Porcie pšeno ozdobíme upečenými kúskami tekvice.

Počet porcií:
4 porcie
Doba prípravy:
45 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.