Batato-cícerový šalát s miso ryžou

Recept pridal/a: Michaela Pavlíková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Batato-cícerový šalát s miso ryžou
Ingrediencie:

1 menšia cibuľa
stredne veľké batáta (sladké zemiaky)
hrnček vopred uvarené cícer
1/2 lyžička soli a 1/2 lyžička škorice
2 lyžice sezamového oleja

príloha:
celozrnná ryža
ryžové miso

Postup:

Najprv som nakrájala jednu malú cibuľu nadrobno, jednu stredne veľkú batátu (sladký zemiakov) na menšie kocky a zmiešala ich v miske so šálkou varenej cíceru, 1/2 lyžičkou soli, 1/2 lyžičkou škorice a 2 lyžicami sezamového oleja. Zmes som umiestnila na plech so silikónovou pečiacou podložkou a pekla ho na 200 ° C v predhriatej rúre asi 40 minút. Tento mix som servírovala s celozrnnou ryžou, ktorú som varila vo vode ochutenej ryžovým misom (asi 1 šálka zrna na 1 1/2 šálky vody a pomocou 2 lyžičky misa). Zaujímalo by ma, či niekto predtým mal bláznivý nápad variť ryžu v miso bujóne, ale chutí prekvapivo ako risotto 🙂

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
45 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.