1 menšia cibuľa
stredne veľké batáta (sladké zemiaky)
hrnček vopred uvarené cícer
1/2 lyžička soli a 1/2 lyžička škorice
2 lyžice sezamového oleja
príloha:
celozrnná ryža
ryžové miso
Najprv som nakrájala jednu malú cibuľu nadrobno, jednu stredne veľkú batátu (sladký zemiakov) na menšie kocky a zmiešala ich v miske so šálkou varenej cíceru, 1/2 lyžičkou soli, 1/2 lyžičkou škorice a 2 lyžicami sezamového oleja. Zmes som umiestnila na plech so silikónovou pečiacou podložkou a pekla ho na 200 ° C v predhriatej rúre asi 40 minút. Tento mix som servírovala s celozrnnou ryžou, ktorú som varila vo vode ochutenej ryžovým misom (asi 1 šálka zrna na 1 1/2 šálky vody a pomocou 2 lyžičky misa). Zaujímalo by ma, či niekto predtým mal bláznivý nápad variť ryžu v miso bujóne, ale chutí prekvapivo ako risotto 🙂