Marinované sojové plátky

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Česká kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Marinované sojové plátky
Ingrediencie:

balenie sójových plátkov (cca 50g na 1 porciu)
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice sójovej omáčky
5 strúčikov cesnaku
menšia cibuľa
1 lyžička curry pasty
pár kvapiek citrónovej šťavy
(voliteľne) solamyl

Postup:

Sójové plátky povaríme v riadne okorenom náleve zhruba pol hodiny, potom ich necháme odkvapkať a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Medzitým si pripravíme marinádu, ktorú je možné rôzne obmieňať, ja som tentoraz zmiešal olivový olej, tamari omáčku, cesnak pretlačený (alebo nastrúhaný na jemnom sitku), nadrobno nakrájanú cibuľu, curry pastu a pridal trochu vývaru z varenia. Marinujeme najlepšie cez noc. Po namočení plátkov som pridal ešte zemiakový škrob, aby marináda zhustla a pri vyprážaní urobila kôrku (namiesto panvice samozrejme môžeme použiť gril). Podávame so zemiakmi, sojanézou a zeleninovou oblohou.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
20 minút + marinování sojového masa
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.