Chlpaté knedle s tofu “slaninkou”

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Kuchyňa: Česká kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Chlpaté knedle s tofu "slaninkou"
Ingrediencie:

600 g zemiakov
cca 200 g polohrubej múky
soľ

1 veľká cibuľa
pol vrecka kyslej kapusty
1 balíček údeného tofu

Postup:

Česká klasika vo vegánskej verzii bez vajca a údeného. Zemiaky ošúpame a nastrúhame na jemnom strúhadle. Necháme chvíľu odležať, vytlačíme prebytočnú vodu a vodu odlejeme. Pridáme múku, soľ a poradne premiešame. Mala by vzniknúť tuhšia hmota, aby sa knedle vo vode nerozpadali. Z cesta vykrajujeme lyžicou namočenou v horúcej vode knedle (prípadne ich dotvarujeme v rukách), po vložení do hrnca ich podoberieme. Varíme ich zhruba 10 minút, kedy by mali vyplávať na hladinu.

Medzitým si pokrájame údené tofu na malinké kocky (cca 2x2mm) a orestujeme ich na oleji, kým sa na nich nevytvorí chrumkavá kôrka. Zatiaľ ich odložíme na tanier, olúpanú cibuľu pokrájame na mesiačiky, necháme pomaly vyprážať na oleji. Po niekoľkých minútach pridáme lyžicu cukru a necháme skaramelizovať. Fajšmekri môžu na konci cibuľku ľahko pokvapkať octom.

Chlpaté knedle zmiešame s kyslou kapustou, tofu “slaninkou” a skaramelizovanou cibuľkou. Na tanieri ich posypeme lahôdkovým droždím a čerstvo namletým čiernym korením.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
40 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.