Tofufleky s kyslou kapustou

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Tofufleky s kysaným zelím
Ingrediencie:

väčšia cibuľa
kocka údeného tofu
300 g cestovín (najlepšie fliačky)
kyslá kapusta
lahôdkové droždie (voliteľné)
olej

Postup:

V osolenej vode uvaríme cestoviny. Na drobné kocky pokrájané tofu a cibuľu osmažíme na oleji v hlbšej panvici, kým cibuľa nezostane a tofu nedostane „kôrku“. Potom pridáme uvarené a scedené cestoviny, premiešame dôkladne dohromady. Stiahneme z ohňa a nakoniec pridáme kyslú kapustu a rýchlo premiešame – kapustu by sa malo iba prehriať na rovnakú teplotu, inak by stratilo časť vitamínov. Môžeme ešte dochutiť lahôdkovým droždím, ktoré rozšíria paletu chutí aj o príjemný sladko-slaný odtieň.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
25 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.