Rezance soba s tofu-mrkvovou omáčkou

Recept pridal/a: Michaela Pavlíková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Rezance soba s tofu-mrkvovou omáčkou
Ingrediencie:

300 rezancov soba
balíček údeného tofu
2 veľké mrkvy
ume ocot
jačmenné miso
riasy nori

Postup:

Omáčka má presne štyri zložky: tofu, mrkva, ume ocot a jačmenné miso. Najprv naparte kúsky tofu (asi 100 g na osobu) a mrkvovo pokrájané na kolíky podobu asi 20 minút, alebo kým mrkva nezmäkne natoľko, že ju ľahko prepichnete vidličkou. Potom oboje vložte do mixéra a pridajte 1/2 lyžičky jačmenného misa, asi 2 lyžičky ume octu a teplú vodu z naparovania (pridávajte radšej pomaly a strážte si konzistenciu). Omáčkou potom prelejte rezance soba, uvarené podľa návodu na obale, a ozdobte narezanými nori prúžkami.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.