Hubový závin

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Raňajky
Hubový závin
Ingrediencie:

1 balíček lístkového cesta

400 g čerstvých húb (lesné huby alebo hliva)
1 väčšia cibuľa
olej na vyprážanie
korenie (hubové korenie, majorán, korenie)
soľ

Postup:

Huby očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Podlejeme ich niekoľkými lyžicami vody a necháme za občasného premiešania dusiť, kým nezmenší objem a nepustí a neodparí väčšinu vody. Na panvici na 3 lyžiciach oleja osmažíme cibuľu dozlatista. Pridáme hubové korenie (z rozomletých sušených húb), necháme rozvoňať a pridáme podusené huby. Päť minút restujeme spoločne a podľa chuti pridáme soľ, korenie, majorán, popr. cesnak.

Listové cesto (ak už nie je pripravené) rozvaľkáme na 3 mm vysoký obdĺžnikový ovál. Huby navrstvíme do strednej časti, okraje cesta preklopíme cez ne a zľahka pritlačíme konce. Potrieme olejeme av rozohriatej rúre pečieme pri 180 stupňoch zhruba 20 minút. Necháme vychladnúť a pokrájame.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
20 minút + 20 minút pečenie
Tagy:
Huby
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.