Kheer

Recept pridal/a: Kosmetika hrou
Kuchyňa: Indická kuchyňa
Druh jedla: Dezerty
Kheer
Ingrediencie:

2 hrnčeky kokosového mlieka
2 hrnčeky vody
1/2 hrnčeka jazmínovej ryže
1/4 hrnčeka hrozienok
2 lyžice trstinového cukru (nemusí byť)
trochu mletého kardamónu
orechy, jahody – čokoľvek na ozdobenie

Postup:

Kheer (alebo kheeri) je druh sladkého pudingu populárny v Indii. Obvykle sa vyrába varením mlieka, cukru a obilnín. My si ho pripravíme vo veganskej verzii. Vodu a kokosové mlieko dáme variť a pridáme cukor. Keď tekutina začne bublať, pridáme prepláchnutú ryžu, ktorou varíme asi 20 minút, až sa začne rozvárať a kašovatieť. Pridáme kardamón a ešte chvíľu povaríme. Ozdobíme orechmi a ovocím.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.