stredne veľký karfiol
2 mrkvy
1 petržlen
1 zemiaka
100 g varené cícer
4 polievkové lyžice olivového oleja
2 čajové lyžičky kari korenia
1 čajová lyžička mletej papriky
1/2 čajovej lyžičky chilli
1/2 čajovej lyžičky škorice
soľ a korenie podľa chuti
Najprv si pripravte všetku zeleninu. Karfiol rozdeľte na malé ružičky, mrkvu, petržlen a zemiak pokrájajte na menšie kúsky. Zeleninu potom premiestnite na plech, pridajte cícer, posypte zmesou korenia a zalejte olejom. Pečte v rúre približne 20 minút na 180 °C.
Po upečení vložte zeleninu do hrnca, zalejte asi litrom vody (záleží, ako chcete mať polievku hustú) a ďalších 10 minút varte. Po tejto dobe už by mala byť všetka zelenina mäkká, a tak celú polievku rozmixujte tyčovým mixérom. Na zjemnenie môžete použiť rastlinnú smotanu.
TIP: Na vrch polievky rada pridám opečené šampiňóny, polievka má potom ešte lepšiu chuť.