Krémová karfiolová polievka

Recept pridal/a: Alena Teclová
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Polievky
Krémová karfiolová polievka
Ingrediencie:

stredne veľký karfiol
2 mrkvy
1 petržlen
1 zemiaka
100 g varené cícer
4 polievkové lyžice olivového oleja
2 čajové lyžičky kari korenia
1 čajová lyžička mletej papriky
1/2 čajovej lyžičky chilli
1/2 čajovej lyžičky škorice
soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Najprv si pripravte všetku zeleninu. Karfiol rozdeľte na malé ružičky, mrkvu, petržlen a zemiak pokrájajte na menšie kúsky. Zeleninu potom premiestnite na plech, pridajte cícer, posypte zmesou korenia a zalejte olejom. Pečte v rúre približne 20 minút na 180 °C.

Po upečení vložte zeleninu do hrnca, zalejte asi litrom vody (záleží, ako chcete mať polievku hustú) a ďalších 10 minút varte. Po tejto dobe už by mala byť všetka zelenina mäkká, a tak celú polievku rozmixujte tyčovým mixérom. Na zjemnenie môžete použiť rastlinnú smotanu.

TIP: Na vrch polievky rada pridám opečené šampiňóny, polievka má potom ešte lepšiu chuť.

Počet porcií:
4 porcie
Doba prípravy:
45 minút
Tagy:
Karfiol
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.