Pečený guláš zo seitanu a hlivy

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Pečený guláš zo seitanu a hlivy
Ingrediencie:

200g seitanu
300g hlivy
cibuľa
cesnak
korenie: rasca, korenie, pálivá paprika, hubové korenie, bobkový list

100g ovsených vločiek
1 rožok
ryžové mlieko
ľanové semienko

Postup:

Seitan naložíme na niekoľko hodín so sójovkou, olejom, rascou, čiernym korením, cibuľou, cesnakom, pálivou paprikou, hubovým korením, majoránom, bobkovým listom. Na na pekáč pridáme spoločne s pokrájanou hlivou, pol litrom zeleninového vývaru a troškou kukuričného škrobu. Pečieme na 220 ° C zhruba polhodinku.

Na halušky zmixujeme ovsené vločky s rožkom, pridáme vodu, ryžové mlieko, soľ, ligurček, lahôdkové droždie a ľanové semienko. Tvarujeme lyžicou a varíme vo vriacej osolenej vody cca 10 minút.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.