Cícerové guličky

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Dezerty
Ingrediencie:

250g cíceru (namočené cez noc a uvarené)
hrsť vykôstkovaných datlí
100g lieskových orechov
sladké korenie (škorica, kardamón a pod.)
kakao či čokoláda na obalenie

Postup:

Cícer cez noc namočíme, ráno vodu zlejeme a uvaríme ju domäkka. Lieskové orechy dáme do rúry na 150 stupňov a počkáme, až popraská šupka. Potom ju jednoducho odrolíme. Orechy posekáme na pulzný chod najlepšie na drobnejšie kúsky.

Do mixéra vložíme datle a pridáme cícer s pár lyžicami vývaru. Rozmixujeme na hrubšiu kašu. Konzistencia bude skôr mäkšia, tekutiny sa snažíme pridávať čo najmenej.

V prípade slabšieho mixéra namočíme datle a využijeme nálev z nich.
V miske zmiešam rozmixovaný cícer s orieškami a korením. Ak bude zmes príliš mäkká, môžeme pridať strúhaný kokos, ktorý vsiakne časť vlhkosti. Pre lepšie tvorenie necháme zmes krátko vychladiť v chladničke av namočených rukách tvarujeme guličky.

Tie potom môžeme:
a) obaliť v kakau či karóbe
b) rozkúriť vo vodnom kúpeli horkú čokoládu, guličky v nej obaliť a nechať zatuhnúť. Budú potom pevnejšie.

Počet porcií:
10 porcií
Doba prípravy:
20 minút
Tagy:
Cícer Datle
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.